Oświadczenie Polskiego Stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka

W związku z podpisaniem Traktatu Akcesyjnego Polska - Unia Europejska, do którego nie dołączono Wielostronnego protokołu/aneksu, zapewniającego suwerenność polskiego ustawodawstwa chroniącego:
  • życie człowieka,
  • małżeństwo, jako związek kobiety i mężczyzny,
  • prawo rodziców do decydowania o wychowaniu swoich dzieci; oraz zastrzegającego prawo Polski do nie uczestniczenia we współfinansowaniu zbrodni aborcji i permisywnej seksedukacji, oświadczamy, że obrońcy życia będą głosować w referendum przeciwko przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej na aktualnie ustalonych warunkach.
Podkreślamy, że jednostronna deklaracja Rządu RP, jak i ostatnio przyjęta uchwała Sejmu RP, nie mają praktycznie, w świetle prawa Międzynarodowego, żadnego znaczenia.
Za Zarząd - prezes dr inż. Antoni Zięba

Dlaczego Matka Boża płacze ?
Nowy Orlean: Miasto, w którym zapłakała Maryja W lipcu 1972 roku w Nowym Orleanie Matka Boża, w figurze Pani Fatimskiej, wylała w cudowny sposób łzy, przypominając tym samym o ogromie bezeceństw, grzechów i niegodziwości, zalewających to
Dlaczego Matka Boża płacze?
Hiszpania: „Katolickie” szpitale przeprowadzają aborcję W kilku katalońskich szpitalach należących do Kościoła dokonuje się aborcji i rozdaje pigułki wczesnoporonne. Skandal wytropiła dziennikarka prawicowej gazety „ABC”, przeglądając raporty szpita
Dlaczego Matka Boża płacze ?
Włochy: Islam triumfuje W poprzednim numerze pisaliśmy o bulwersującym włoską opinię publiczną żądaniu przewodniczącego Związku Włoskich Muzułmanów Adela Smitha, by w miasteczku Ofrena w pobliżu Rzymu (tam mieszka Smith) z przedszkoli i szkół zniknęły "krzyże i
Dlaczego Matka Boża płacze
Bluźnierstwo w Centrum Sztuki Współczesnej   W warszawskim Centrum Sztuki Współczesnej zaprezentowano wystawę British British Polish Polish: Sztuka krańców Europy, długie lata 90. i dziś. Jednym z „eksponatów” jest… bluźnierczy film autorstwa Jacka Markie
Dlaczego Matka Boża płacze ?
"Gazeta Wyborcza" stawia na Judasza W dodatku do "Gazety Wyborczej" - "Duży Format" - ukazał się głośno reklamowany wcześniej apokryf pt. Ewangelia Judasza. Ma on, zdaniem promotorów gnostyckiego dokumentu, "wywrócić prawdy wiary do g&oacut
Dlaczego Matka Boża płacze?
Polska: Senat pod znakiem sodomii 3 grudnia 2004 r. Senat RP przyjął ustawę o rejestrowanych związkach partnerskich mającą na celu prawne zrównanie związków homoseksualnych z instytucją małżeństwa i rodziny. Ta haniebna decyzja jest nie tylko naruszeniem za
Dlaczego Matka Boża płacze ?
Hiszpania: Chore pomysły Instytutu Kobiety W regionie Castilla-La Mancha w Hiszpanii Instytut Kobiety przeforsował wprowadzenie do szkół podręcznika dla dziewcząt w wieku 11-18 lat, promującego lesbijstwo i aborcję. Po ostrych protestach katolików (w tym arcybi