Oświadczenie Polskiego Stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka

W związku z podpisaniem Traktatu Akcesyjnego Polska - Unia Europejska, do którego nie dołączono Wielostronnego protokołu/aneksu, zapewniającego suwerenność polskiego ustawodawstwa chroniącego:
  • życie człowieka,
  • małżeństwo, jako związek kobiety i mężczyzny,
  • prawo rodziców do decydowania o wychowaniu swoich dzieci; oraz zastrzegającego prawo Polski do nie uczestniczenia we współfinansowaniu zbrodni aborcji i permisywnej seksedukacji, oświadczamy, że obrońcy życia będą głosować w referendum przeciwko przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej na aktualnie ustalonych warunkach.
Podkreślamy, że jednostronna deklaracja Rządu RP, jak i ostatnio przyjęta uchwała Sejmu RP, nie mają praktycznie, w świetle prawa Międzynarodowego, żadnego znaczenia.
Za Zarząd - prezes dr inż. Antoni Zięba

Dlaczego Matka Boża płacze?
Europa:  Antychrześcijańskie ataki Obserwatorium Nietolerancji i Dyskryminacji Chrześcijan po raz kolejny opublikowało dane dotyczące chrystianofobii w Europie. W najnowszym raporcie zwrócono uwagę m.in. na akt wandalizmu, do jakiego doszło w austriackiej świąt
Dlaczego Matka Boża płacze ?
                                   POLSKA "Kopanie w chrześcijaństwo" - przyjemne zajęcie?! Znany z bluźn
Dlaczego Matka Boża płacze?
Słowenia: Satanista w rządzie! Dyrektorem rządowego biura ds. religijnych w Słowenii został... satanista. Aleš Gulič wyznaczony na to stanowisko przez premiera Boruta Pahora, był jednym z założycieli i nadal jest członkiem klubu pod nazwą MC Bracia Szatana. Z
Dlaczego Matka Boża płacze?
Niemcy ziemią misyjną Staliśmy się krajem misyjnym - takim stwierdzeniem rozpoczynają biskupi niemieccy swój list pasterski, który 24 października br. został odczytany we wszystkich parafiach katolickich tego kraju z okazji przypadającej w tym dniu Niedzieli Misyjn
Dlaczego Matka Boża płacze ?
Zoologiczna nienawiść ateisty Brytyjski zoolog i ewolucjonista prof. Richard Dawkins z Uniwersytetu w Oksfordzie wydał ostatnio książkę pt. Bóg urojony, w której bluźni Panu Bogu pisząc, iż: Bóg Biblii jest okrutnym maniakiem seksualnym, kt&oacut
Dlaczego Matka Boża płacze?
Hiszpania: „Katolickie” szpitale przeprowadzają aborcję W kilku katalońskich szpitalach należących do Kościoła dokonuje się aborcji i rozdaje pigułki wczesnoporonne. Skandal wytropiła dziennikarka prawicowej gazety „ABC”, przeglądając raporty szpita
Dlaczego Matka Boża płacze?
Malta: Statek aborcyjny w akcji Po otrzymaniu rządowej licencji na prowadzenie działalności, holenderska feministyczna organizacja proaborcyjna Kobiety na Falach rozpoczęła realizację projektu „Statek aborcyjny”. W połowie października aborcjonistki przybyły na Maltę. Kier