STANOWISKO SKCH IM. KS. P. SKARGI W SPRAWIE PROMOCJI HOMOSEKSUALIZMU W KRAKOWIE

W dniach 7-9 stycznia b.r. w Krakowie odbyła się impreza pn. "Kraków i Norymberga razem dla tolerancji", której celem było kontynuowanie promocji homoseksualizmu na terenie miasta, tym razem pod płaszczykiem współpracy z miastem partnerskim, jakim jest Norymberga.
W związku z tym Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi wydało pełne oburzenia oświadczenie, w którym czytamy m.in.:
"Organizacje homoseksualne będące głównymi organizatorami tego przedsięwzięcia wykorzystały bezprawnie herb miasta Krakowa na stronie internetowej reklamującej tę imprezę.
Po raz kolejny lobby homoseksualne dla promowania dewiacyjnych zachowań zamierza wykorzystać prestiż publicznych instytucji znajdujących się na terenie Krakowa. W maju ubiegłego roku użyto do tych celów Uniwersytetu Jagiellońskiego, a obecnie zaplanowano wykorzystanie m.in. takich miejsc, jak sala obrad Rady Miasta Krakowa.
Wszyscy mamy w pamięci niechlubną prowokację ze strony organizacji homoseksualnych w dniu 7 maja ub. roku, która na skutek zlekceważenia przez prezydenta tysięcy protestów nadesłanych przez mieszkańców naszego miasta, zakończyła się zamieszkami.
Milczenie i kunktatorstwo władz sprzyja kolejnym inicjatywom organizacji homoseksualnych na terenie Krakowa, które bynajmniej nie zamierzają respektować licznych protestów mieszkańców.
Homoseksualne lobby wspierane w szczególności przez lokalny dodatek "Gazety Wyborczej", próbuje narzucić mieszkańcom Krakowa moralny i obyczajowy dyktat, aby zło i dewiację uznali za dobro i normę. Od ponad roku można zaobserwować jak krakowski dodatek "Gazety Wyborczej" jest zaangażowany w promowanie homoseksualizmu w naszym mieście lekceważąc zasady bezstronności dziennikarskiej i stawiając się w ten sposób w jednej linii z antykatolickimi pismami, takimi jak "Nie" czy "Fakty i Mity".
Jako katolicy i mieszkańcy grodu św. Stanisława wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec kolejnych prób promocji grzechu homoseksualizmu na terenie Krakowa i apelujemy do władz miasta o cywilną odwagę i podjęcie stosownych kroków, które uniemożliwią przekształcenie naszego miasta w kolejną wersję Sodomy".

Nasze kalendarium
Z życia Klubów „Polonia Christiana”: • 18 grudnia w Radomiu, oraz miesiąc później w Warce (18 stycznia), z uczestnikami spotkań zorganizowanych przez Kluby „Polonia Christiana” spotkał się red. Leszek Żebrowski. Wygłoszony przez niego wykład nosi
Orędzie Maryi w każdym domu!
W trosce o przyszłość naszego Narodu Instytut im. Ks. P. Skargi postanowił kontynuować akcję rozszerzania wśród Polaków znajomości orędzia Najświętszej Maryi Panny, jakie skierowała do ludzkości w Fatimie. W związku z tym zaapelowaliśmy do naszych przyjaciół o pomoc w rozpowszechn
KRUCJATA RÓŻAŃCOWA ZA OJCZYZNĘ
15 czerwca ruszyła w Polsce Krucjata Różańcowa za Ojczyznę. Inspiracją do jej rozpoczęcia był dla grupy polskich katolików przykład Węgier, gdzie podobna akcja modlitewna doprowadziła do przełomu politycznego i wyłonienia większości parlamentarnej, wspierającej przebudow
Koncert Jacka Kowalskiego